Foto safari s divljim konjima

Ukoliko se osjećate avanturistički možete planirati odmor na nekim od najljepših mjesta u prirodi? Treba li Vam daljnja inspiracija? Mi Vam nudimo foto safari kao jedinstveni doživljaj livanjskog kraja. Tijekom ove aktivnosti uživat ćete u prostranstvu planine Cincar na kojem potpuno slobodno žive divlji konji.

LIVANJSKI DIVLJI KONJI

Konji su imali vrlo važnu ulogu, kako na skoro čitavoj planeti, tako i na području Livna. Većinom su služili za transport, rad u polju ili drugim aktivnostima koje su bile u službi čovjeka. Primjenom mehanizacije u drugoj polovici prošlog stoljeća, konji polako počinju gubiti svoju svrhu i postaju teret vlasnicima. Vlasnici puštaju konje koji se okupljaju na visoravni ''Kruzi'' te oni po prvi put u povijesti postaju sasvim slobodni. Svojom ljepotom izazivaju uzdahe, oduševljenost i divljenje. Motivi su raznih fotografija te glavni razlog zbog kojeg je Livno postalo jedna od najtraženijih destinacija za odmor!


POGLEDAJTE SIROVI SNIMAK S NAŠEG IZLETA! :)SADRŽAJ IZLETA

VISORAVAN ''KRUZI''

Izlet počinje u Livnu odakle se vozimo džipovima do podnožja planine Cincar. U podnožju planine prostire se golema visoravan ''Kruzi''. Tijekom off-road vožnje uživat ćete u netaknutoj i mirnoj prirodi. Oči će vam se gubiti u beskrajnom prostranstvu koje se nalazi ispred vas i na trenutak ćete pomisliti da se nalazite na drugoj planeti. :)

VIDIKOVAC ''Gagića Greda''

Prva postaja na izletu je nevjerovatni vidikovac ''Drulj'' s kojeg se pruža pogled na predivno Glamočko polje. Upravo na ovoj lokaciji nastaju naše poznate ''skoči'' fotografije.Ova lokacija pruža mogućnost da vidite još i planine Cincar, Kujaču, Goliju, Dinaru, Kamešnicu, Biokovo, Tušnicu te Livanjsko polje.

POTRAGA ZA DIVLJIM KONJIMA

Potraga može trajati i nekoliko sati, ovisno o poziciji divljih konja i vremenskih uvjeta. Do sada se nikada nije dogodilo da na izletu ne uspijemo pronaći konje.

PONAŠANJE PRILIKOM SUSRETA S KONJIMA

Sve što trebate uraditi je slijediti upute naših vodiča. Oni će vam objasniti kako se ponašati i svakako trebate imati na umu da se nalazite pokraj divljih životinja. Čest prizor kojem možete svjedočiti su i borbe mužjaka do kojih dolazi većinom zbog hrane ili ženki.

POSJETA STARIM SIRANAMA

Jeste li znali da su Austrijanci (Austro-Ugarska) brendirali Livanjski sir? Još jedan potencijal koji su prepoznali, pa su odlučili dovesti stručnjake iz Francuske započevši tako priču koja traje i danas. Lokalni čobani su čuvali stoku na planini Cincar,a prvi sirevi su nastali upravo u ovim siranama. Čak i danas za vrijeme ispaše možete vidjeti neke od lokalnih stada ovaca. A u sklopu naših dodatnih opcija piknika ili ručka možete uživati u okusima tradicionalnog Livanjskog sira. 

HRANA I KONJI

Ukoliko želite doživjeti potpunu blizinu i kontakt s ovim divljim životinjama možete ponijeti sol, šećer ili jabuke. Ako želite nahraniti konje, potrebno je da to naglasite našem vodiču kako bi vam objasnio pravila prilikom hranjenja da bi svi bili sigurni. Nikako ne smijete na svoju ruku hraniti konje, her time možete dovesti u opasnost sebe, ostale goste, a i same konje. 

PIKNIK/RUČAK U PRIRODI -PO IZBORU

Ukoliko želite kušati domaće proizvode, možete uz safari rezervirati i piknik ili ručak u prirodi. Za navedene obroke minimalan broj osoba je 4! Sigurni smo da ćete doživjeti potpuno novo iskustvo jer prilika da kušate domaće proizvode, gledajući netaknutu prirodu, okruženi divljim konjima se ne pruža svaki dan! :)

PROFESIONALNI FOTOGRAF

A tko će se drugi pobrinuti da vaša avantura ostavi trag u vremenu nego naš profesionalni fotograf. Nakon izleta dobit ćete sve profesionalne fotografije koje su uključene u cijenu izleta, vaš zadatak je samo da se nasmiješite! :)

3-4h

Min. 2 osobe

Pogodno za sve uzraste

Cijena po osobi

Ponuda važi za sve posjetitelje s lokalnog govornog područja, u sklopu programa razvoja domaćeg turističkog tržišta ViaDinarica! Za djecu do 3 godine - gratis, za djecu od 3-10 godina - 10€ po osobi. 

 €33,50
Dodatne opcije
Piknik uz rijeku   
                     

68,50€ po osobi

Ukoliko poslje izleta želite uživati u domaćoj hrani možete rezerviarti piknik u prirodi. Piknik uključuje domaće proizvode kao što su: domaće pecivo (kiflice,kruh), Livanjski sir, pečenica, pršut, kobasica, medovača, izvorska voda, domaće craft pivo, prirodni sokovi i sl. Uz hladna jela gosti mogu birati između nekoliko domaćih pita, poput, bureka sirnice, zeljanice ili krupiruše. 

*U navedenu cijenu je uključena i cijena safarija s popustom za razvoj domaćeg tržišta #odmoriubih
*Prilagodba menu-a je moguća uz prethodnu najavu (bez svinjetine, vegeterijanci, vegani...).
*Min. broj odraslih osoba - 4
*za djecu do 10 godina 50% popusta

Ručak na planini  
                       

83,50€ po osobi

Ukoliko tijekom izleta poželite objedovati i uživati u pejzažima livanjskog krajolika možete rezervirati ručak u prirodi. Za ručak možete birati između sljedećih domaćih jela: domaće pite (burek, zeljanica, krumpiruša), peka s krumpirima, gulaš, roštilj te piće: domaće vino, domaće rakije, domaći prirodni sokovi, lokalno craft pivo i sl. Za predjelo poslužujemo neizostavni Livanjski sir, domaće suhomesnate proizvode te domaći kruh. 

*U navedenu cijenu je uključena i cijena safarija s popustom za razvoj domaćeg tržišta #odmoriubih
*Prilagodba menu-a je moguća uz prethodnu najavu (bez svinjetine, vegeterijanci, vegani...).
* Min. broj  odraslih osoba - 4
*za djecu do 10 godina 50% popusta

Online rezervacija

Ostvarite 10% preko online rezervacije

Provjerite dostupne termine za izlet koji želite rezervirati. Jenodstavno odaberite datum, broj osoba i vrijeme izleta, unesite svoje podatke, te sami rezervijate vašu avanturu. Za sve rezervacije koje napravite samostalno preko naše stranice poklanjamo vam 10 % popusta.

Napravi rezervaciju!


FAQ

 • Kada su termini izleta?
  Izleti se održavaju svaki dan, u dva termina. Tijekom zime (od listopada do ožujka), termini su u 09:00h i 13:00h, dok su tijekom ljetnog perioda, termini u 10:00h i 15:00h. Izleti se ne održavaju samo onda kada vremenske prilike to ne dopuštaju.
 • U kojem periodu je najbolje posjetiti divlje konje?
  Bilo koje doba je najbolje doba za safari! :) Preporučujemo period od ožujka pa sve do prosinca (ukoliko nema veće količine snijega na planini).
 • Jesu li divlji konji opasni?
  Načelno nisu, ali mogu biti izuzetno opasni ukoliko im se nađete na putu za vrijeme borbe ili drugih naglih pokreta.
 • Što sve trebam ponijeti na izlet? 
  Svakako ponesite toplu odjeću jer ispod planine zna biti hladno čak i ljeti. Obavezna oprema su fotoaparat, mobitel, smiješak i dobra volja! :) 
 • Možemo li prići divljim konjima?
  NE! Divlji konji će prići vama ukoliko osjete sigurnost u vašoj blizini, ali u tom slučaju morate ostati mirni, bez naglih pokreta, ali bez prisustva našeg vodiča izbjegavajte bliske kontakte s konjima.
 • Je li safari preporučljiv za malu djecu i trudnice?
  DA! I bebe mogu ići na naš izlet, pa čak i trudnice ukoliko nisu u visokom stadiju trudnoće.
ViaDinarica

Naša destinacija, kao i svi izleti, nalaze se na stazama ViaDinarice.

Pratite nas!

Continental Adventure
 • © Copyright 2023. Continental Adventure d.o.o. - All Rights Reserved
 • BiH