7 dana u Livnu

Čeka vas avantura!

Vodimo vas na nezaboravno putovanje na jednu od najljepših destinacija. Livno ima oko 2,250 sunčanih sati u godini što nam
daje idealne uvjete za outdoor aktivnosti. Kroz naš program vodimo vas na razne lokacije u Livnu ali i okolici.

All inclusive

Ne brinite za organizaciju putovanja i sadržaja, samo se prepustite i uživajte!

Program prilagođen vama

Program putovanja nije dobno ograničen i po potrebi ga možemo prilagoditi. 

Plan aktivnosti

Po dolasku u naš resort smjestit ćemo vas u vaš smještaj i upoznati sa mogućnošću svih slobodnih aktivnosti koje možete ispunjavati u samoj blizini. Večera i noćenje.

Nakon doručka vodimo vas u povijesni obilazak grada Livna. 

Tragovi življenja na području grada Livna zabilježeni su još u prapovijesti. Umjerena klima, mnoštvo pitke vode, prekrasno Livanjsko polje, čisti planinski zrak, blizina mora, samo su neke od pogodnosti koje su stanovnike Livna vezali uz njihov kraj. Na ovoj povijesno-kulturnoj turi kroz grad Livno imate priliku upoznati naše najljepše i najvrijednije spomenike. Pokazat ćemo vam dušu i bit Livna, tako da kada jednom odete poželite se opet uskoro vratiti. Naše druženje započinjemo u muzeju i galeriji na Gorici, vrhunskoj muzejskoj ustanovi koja čuva naše najvrijednije arheološke, etnografske i sakralne predmete. Galerija Gabrijela Jurkića ostavit će vas bez daha jer jednostavno uronite u predivne pejzaže našeg krajolika naslikane perom ovog slavnog slikara. Uz muzej nalazi se i crkva sv. Petra i Pavla koja je nadaleko poznata po prekrasnim zidnim slikama. Predstavlja spomenik kulture koji se počeo graditi u 19. st. Nastavljamo naš obilazak do Trga kralja Tomislava gdje ćete čuti više o zanimljivoj povijesti grada Livna. Dalje nastavljamo do arheološkog nalazišta u srcu grada, groblja sv. Ive, gdje se kriju temelji prvog franjevačkog samostana u BiH iz početka 14. st., kao i temelji još jednog od niza starokršćanskih lokaliteta na našem području, datiranoga u 5. st. Nastavljamo do izvora rijeke Bistrice, impresivnog Dumana, koji se nalazi ispod velebnih stijena brda Bašajkovac. Tu ćemo predahnuti uz piknik gdje ćete imati priliku degustirati naše poznate lokalne proizvode, poput domaćih pita i sira, domaćih sokova i rakija. Dok budemo odmarali, imate priliku čuti više o povijesti izrade livanjskog sira kao i o brojnim livanjskim izumrlim obrtima od kojih su neki bili vezani upravo uz ovu lokaciju. Pećine iznad izvora korištene su u prošlosti za zrenje Livanjskog sira, i to je tek jedna od zanimljivih činjenica koje ćete saznati. Nakon predaha, nastavljamo obilazak Gornjeg grada, uz uspon na Glavicu gdje ćete imati priliku vidjeti velebnu Dukatarevu džamiju iz 16. st. sa Sahat kulom koja još uvijek pokazuje točno vrijeme. Također, posjetit ćemo i najstariju livanjsku džamiju Balagušu, spomenik kulture. Također, i Pirijinu kulu, stambeno fortifikacijski objekt iz 17. st. Nastavljamo do pravoslavne crkve iz 19. st., još jednog zaštićenog spomenika kulture u kojoj se čuva kulturno blago, 80 starih ikona koje su stvarane od 15. do 19. st.

Povratak u resort i slobodne aktivnosti. 

Večera i noćenje. 

Doručak.

Cjelodnevna avantura počinje vožnjom kroz Livanjsko polje koje je najveće kraško polje na svijetu. Kroz vožnju vodič vas upoznaje sa florom i faunom Livanjskog polja koje se pruža od Buškog jezera do Bosanskog Grahova. Između Bosanskog Grahova i Drvara nalazi se špilja Ledenica. Ova špilja je široj javnosti nepoznata jer je zatvorena za javnost, tako da posjeta ovom podzemnom blagu pruža pravu privilegiju. Špilja ima 14 dvorana koje su bogate pećinskim nakitom velikih dimenzija i različitih boja, sa svjetlucavim i iskričavim nakitom svih vrsta (stalaktiti, stalagmiti, saljevi, stupovi, koralji i drugi) koji zaista impresivno izgledaju. Kroz špilju će vas provesti lokalni vodič s ovog područja, a svi posjetitelji će dobiti zaštitne kacige i lampe. Nakon šetnje podzemljom vozimo se do Preodca, sela u podnožju planine Šator. Selo ima oko 200 izvora pitke vode kojom punimo naše boce i nastavljamo vožnju prema planini Šator. Vozilom dolazimo do Šatorskog jezera, vodenog bisera koji krasi ovu planinu. Jezero se nalazi na 1488 m nmv, a sa dužinom od blizu 300 i širinom od oko 150 metara predstavlja ogromno ogledalo neba na svojoj vodenoj površni. Jezero je pogodno za plivanja, a u ljetnim mjesecima temperatura mu doseže i 20 stupnjeva celzijusa, što ga čini iznimno ugodnim kupalištem. Dolaskom na jezero vrijeme možete provesti kupajući se, šetajući oko jezera ili pak kratkim planinarenjem na neke od obližnjih vrhova. Za to vrijeme vodič će vam pripremiti domaću hranu koja će biti poslužena na stolu uz samo jezero. Možete birati između nekoliko domaćih jela, peke, roštilja ili planinskog gulaša, sa popratnim predjelom i pićem. Napominjemo kako unaprijed morate odrediti vrstu jela koju želite, jer se hrana priprema na planini. Nakon ručka možete iskoristi još kratko vrijeme za odmor i opuštanje, a zatim slijedi vožnja nazad.  

Večera i noćenje. 

Doručak.

Nakon doručka naši vodiči će vas upoznati s našim električnim biciklima i osnovama tehnike vožnje koja je identična kao i vožnja običnog bicikla. U dogovoru s vodičem možete odabrati neku od obližnjih staza koje želite voziti, a GPS navigacija će vam pomoći u orijentaciji. 

Ručak.

Vožnja do naših partnera Stur.ba koji vas vode na vožnju kanuima. 
Što ponijeti na izlet:
- Kupaći kostim
- Fotoaparat/mobitel
- Papuče, patike, kremu za sunčanje i šešir 

Izlet vas vodi na najljepšu livanjsku rijeku, Sturbu. Tok rijeke Sturbe je izuzetno miran i jako povoljan za opuštajuće vožnje kanuima što ovaj izlet čini pogodnim za sve uzraste. Naši partneri Stur.ba objasnit će vam kako upravljati kanuom i ostalom opremom. Dobit ćete vodonepropusne vrećice kako biste na sigurno mjesto spremili vaše mobitele i druge vrijedne stvari. Kroz laganu vožnju vodič/skiper će vas upoznati sa florom i faunom ovog područja gdje se posebno može vidjeti veliki broj raznih ptica koje žive na ovom području. Za vrijeme izleta vodič će vam napraviti nekoliko fotografija koje će biti dostupne za besplatni download nakon izleta. Vožnja kanuima traje oko 1h i 30 minuta, a nakon vožnje možete uživati na izletištu Crna Stina gdje se možete odmarati, kupati, šetati i kušati domaće specijalitete pripremljene i poslužene na obali rijeke.

Noćenje.

Doručak. 

Naš tim će vam dati sve potrebne savjete kako biste uživali u današnjem planinarenju. Upoznat će vas sa stazom kao i GPS navigacijom koja će vam pomoći ukoliko se izgubite, dobit ćete i planinarske štapove, ruksake sa bocama vode i lunch paket za ponijeti.
Ova planinarska avantura vas vodi na jednu od najljepših planina u regiji, neodoljivu Kamešnicu. Uspon počinje u selu Podgradina gdje možete parkirati vaše vozilo i uzeti svježu planinsku vodu iz obližnjeg izvora. Uspon kreće kroz visoku makiju koja kasnije prelazi u visoku bukovu šumu. Cijela planinarska staza markirana je crvenim planinarskim oznakama, a uz samu stazu kroz bukovu šumu prati vas nekoliko izvora pitke vode. Na polovici uspona nalazi se Pešino vrilo (1350m nmv) gdje je izgrađena planinarska kućica koja je otvorena i dostupna za sve ljubitelje prirode. Pešino vrilo je zadnje mjesto gdje možete uzeti pitku vodu na svom putu prema vrhu Konj. Put se dalje nastavlja kratko kroz bukovu šumu i izlazi na Golu kosu, gdje vam se otvara veličanstveni pogled na Livanjsko polje, okolne planine i Buško jezero. Fascinantni pogledi pratit će vas sve do samog vrha Konj (1856 m nmv) s kojeg se pruža pogled i na Jadransko more. S vrha možete vidjeti sve okolne vrhove planina a ovisno o vremenskim uvjetima pogled vam može odletjeti sve do vrhova planina Crne Gore. Na vrhu se možete upisati u knjižicu osvajača vrhova i svakako planirajte vrijeme za uživanje u veličanstvenim pogledima. Povratak vas vodi cijelo vrijeme silaznom putanjom, istim putem kojim ste došli na vrh. 

*Ovaj planinarski uspon je srednje težine i lako ga može savladati svaka pokretna osoba. No, ukoliko ova avantura nije za vas možete uzeti neki od naših fakultativnih jednodnevnih izleta ili provesti slobodno vrijeme u našem resortu. 

Večera i noćenje. 

Doručak.

Slobodno vrijeme za šetnju i kupanje u obližnjem jezeru Mandek, ili za neki fakultativni izlet (vožnja atv quada, panoramski let..).

Ručak.

Vodimo vas na naš najposebniji i najatraktivniji izlet - Foto safari s divljim konjima.

Foto safari nudi jedinstven doživljaj livanjskog kraja, a tijekom ove aktivnosti uživat ćete u prostranstvima planine Cincar na kojima potpuno slobodni žive prelijepi divlji konji. Izlet počinje u Livnu, a do planine Cincar se vozimo terenskim vozilima. Prva postaja je nevjerovatni vidikovac Drulj sa kojeg se pruža pogled na Glamočko i Livanjsko polje, planinu Cincar i visoravan Kruge. Zatim vas vodimo do jednog od velikih krda divljih konja što može biti odličan motiv za vaše fotografije. Za vrijeme sezone ispaše možemo posjetiti i neka od velikih lokalnih stada ovaca i krava koja se hrane na planini Cincar, gdje se također nalaze ostaci prvih sirana i pastirskih nastambi. Na planini za vas pripremamo piknik s domaćom hranom, meza, Livanjski sir i lokalni suhomesnati proizvodi, domaći sokovi i rakije, pivo... 

Noćenje.

Doručak. 

Slobodno vrijeme i chek-out, kupnja suvenira. 

Sve što je lijepo traje kratko, tako i naše sedmodnevno druženje. Nadamo se da nosite najbolja sjećanja s naših izleta i da se uskoro ponovno vidimo, a do tada možete uživati u fotografijama s izleta koje će vam bti dostupne za besplatni download. 

*Ukoliko je potrebno možemo vam organizirati prijevoz od i do svih gradova u BiH i Hrvatskoj. 

Ponuda uključuje

 • 6 noćenja u resortu Continentala Adventure
 • Puni pansion
  Domaća hrana pripremljena u resortu ili negdje u prirodi (ako ste na izletu) 3 obroka dnevno.
 • Sve izlete iz plana aktivnosti                        
  Osim fakultativnih izleta koje sami možete izabrati i nadopuniti vaše slobodno vrijeme.

       Cijene

 • 1300€ za 2 osobe 
 • 1950€ za 3 osobe
 • 2350€ za 4 osobe
 • 2750€ za 5 osoba
 • 2950€ za 6 osoba 

Ukoliko želite, nudimo vam mogućnost samostalnog sastavljanja programa, pritom sami birate broj noćenja i sadržaje.
Vašu rezervaciju ili upit možete uputiti kroz našu kontakt formu. Opišite nam svoj planirani odmor a naš tim će vam dati sve potrebne detalje koji vas zanimaju.

Kontakt

ViaDinarica

Naša destinacija i svi izleti nalaze se na stazama ViaDinarice.

Pratite nas!

Continental Adventure
 • © Copyright 2021. Continental Adventure d.o.o. - All Rights Reserved
 • English

Build a free web page with Mobirise